Varaa aika

Valitse ensin sijainti alta

Hieronnasta on moneksi

Hironnan ammatissa on tapahtunut ja tapahtumassa Suomessa selvä murros, eikä sitä enää ajatella pelkästään rentouttavaksi käsittelyksi. Ammattitaitoisella hierojalla on hallussaan perusanatoimia paitsi lihaksista, myös esim. hermostosta, verenkierrosta, kansantaudeista,triggerpisteistä heijasteineen jne. Fysio Up:in hierojat ovat kaikki ammattilaisia, joilla on alan tutkinto. Lisäkouluttautumalla ammattitaito säilyy ja kehittyy.

hierontaa ei enää ajatella pelkästään rentouttavaksi käsittelyksi

Monipuolista osaamista

Hieronnalla ja / tai kinesioteippauksella voi hoitaa tai helpottaa oireita lihaskireyksien lisäksi esim:

 • kantapään luupiikki
 • penikkatauti
 • tinnitus ( aiheutuessaan lihaskireydestä )
 • tennis- / golfarinkyynärpää
 • ryhdin parantaminen
 • lievä rannekanava-ahtauma
 • issiastyyppiset säryt jaloissa ( piriformissyndrooma )
 • nivelkivut, nivelrikko
 • hermopinteet
 • fibromyalgia
 • arpikudosten elastisuuden lisääminen
 • nivelten liikelaajuuksien lisääminen
 • hampaiden pureminen öisin
 • stressi

Milloin hierontaan?

Hieronnan eri tekniikooilla voidaan auttaa tilanteissa, jossa lihaksen palautuminen ei ole normaalilla tasolla. Tästä voi seurata esim. hermopinteitä tätä kautta raajojen puutumisoireita, vaikka hermoradoissa ei olisi todettu mitään vaurioita. Kalvohieronnassa pystytään vaikuttamaan esim.  liikelaajuuksiin, lihastasapainon edistämiseen, leposäryn vähentämiseen ja kiinnikkeiden postamiseen. Hieronnalla on myös kehoa ja mieltä rentouttava vaikutus.

Milloin hieronta ei sovi hoitomuoksi?

Kuume on oire elimistön immuniteetin aktivoitumisesta ja silloin hierontaa ei voida antaa. Esim. influenssa, akuutti flunssa, vatsatauti ja erilaiset rokot ovat hieronnalle vasta-aiheita.

Tulehtuneen pehmytkudoksen hierominen ei ole suositeltavaa. Se todennäköisesti vain pahentaa oireita. Tulehtunut alue voi tuntua kuumalta, turvonneelta ja kipu voi olla pulssimaista. Useinmiten tämä ei kuitenkaan estä hierontaan tuloa, sillä todennäköisesti ongelmia lihaksistossa ja niiden kalvoissa on myös vastalihaksissa. On varsin tavallista, että vastalihaksen, esim. kireät rintalihakset aiheuttavat kireyttä hartioissa. Kireiden vastalihasten käsittely tuo lisää tilaa tiukalle tulehtuneelle puolelle, joka auttaa myös sen palautumista.

Paikallisia vasta-aiheita voivat olla myös suonikohjut ja diabeteksen aiheuttamat kudosvauriot. Tällaiset estävät hieronnan kyseisellä alueella.

Jos sinulla on todettu syöpä, on hieronta useimiten vasta-aihe. Tämä on kuitenkin hyvä tarkistaa lääkäriltä.

Lahjakortti ystävälle?

Nyt lahjakortin tilaaminen onnistuu suoraan netistä – klikkaa ohessa olevaa linkistä kauppaan!

Eri hierontatekniikat

Asiasta perehtymättömälle saattaa olla hämmentävää mitä eri hierontatekniikat oikein tarkoittaavat; mitä eroa on esimerkiksi klassisella- ja urheiluhieronnalla? Tai mitä on mobilisoiva hieronta? Seuraavassa lyhyt esittely käyttämistämme eri tekniikoista:

Klassinen hieronta

Klassisella hieronnalla tarkoitetaan kaiken länsimaisen hieronnan perustaa, joka koostuu kuudesta erilaisesta hierontaotteesta. Jokaisella otteella on oma vaikutuksensa ja niitä käytetään tilanteesta riippuen; halutaanko aineenvaihdunnan lisäämistä, venyttävää käsittelyä, arpikudoksen käsittelyä vai tähdätäänkö tähdätäänkö syvempiin lihaksiin.

Mobilisoiva hieronta

Tässä tekniikassa lisätään hierontaan liike. Käsiteltävään lihakseen kohdistataan paine ja muuttamalla nivelen kulmaa lihasrunko liikkuu suhteessa painealueeseen. Tämä on tehokasta silloin kun halutaan lisätä lihasten ja kalvojen elastisuutta sekä aukaista lihasspasemja. Mobilisoivalla hieronnalla on myös avaava vaikutus kalvorakenteisiin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa käytetään erilaisia hierontatekniikoita ottaen huomioon uhreilun aiheuttamat rajoitukset / mahdollisuudet. Esim. urheilijan kaudesta riippuen annetaan joko palauttavaa hierontaa tai muokkaavaa hierontaa. Voimakas muokkaava hieronta ei ole suositeltavaa silloin kun on kilpailukausi tai siihen valmistava kausi menossa. Välikausien aikana voidaan keskittyä myös voimakkaampiin hierontamuotoihin.

Faskia- eli kalvohieronta

Jokainen ihmisen lihas, elin tai vaikkapa luu, kaikki ihmisen anatomiset osat ovat kalvojen sisällä paketoituina. Kalvohieronnassa pyritään normalisoimaan näiden, lähinnä pehmytkudosten ja niiden välisten kalvojen toimintaa. Myös muut hierontamuodot muokkaavat kalvoja, mutta kalvohieronnassa keskitytään hierontaan enemmän kalvojen ehdoilla. Kalvohieronta eli faskiahieronta on rauhallista ja sen vaikutusalue ylettyy hyvin syvälle. Kalvohieronnasta on yleisesti käsitys että se sattuu ja tuntuu repivältä. Tämä ei pidä paikkansa; sen ei pitäisi tuntua klassista hierontaa rajummalta, päinvastoin. Hyvän kalvohieronnan yksi tunnusmerkeistä on, että se on rauhallista ja miellyttävää. Se tuntuu, mutta ei revi. Teknisesti kalvohieronta on klassista ja mobilisoivaa hierontaa haastavampi siinä mielessä, että hierojalla tulisi olla riittävä anatominen tietämys lihasaitioiden rakenteista.

Nivelliikuvuuden edistäminen

Nivelliikkuvuuden edistäminen lähestyy teknisesti nivelten tai tarkemmin nivelkapselien käsittelyä. Fysio Up:in kaikilla hierojilla on tähän koulutus. Hoidon keskeinen tavoite on ensin dignostisesti havaita asiakkaan liikeratojen rajoitteet, joiden pohjalta tehdään hoitosuunnitelma nivelen liikkeen edistämiseksi. Hoito etenee phmytkudoksista (kuten lihakset ja kalvorakenteet) kohti jännealueita. Tutkitaan nivelen liikeradan muutosta, nivelen loppujoustoa ja tämän jälkeen tehdään tarvittaessa käsittely nivelkapselille. Käsittelyssä kohdistetaan nivelkapseliin venytys oikeassa suunnassa, jolloin nivelelle muodostuu lisää tilaa liikkua. Hieroja antaa asiakkaalleen ohjeet kotihoidosta saavutetun liikeradan säilyttämiseksi.

Ensimmäistä kertaa hieronnassa?

Tule omana itsenäsi

Meitä on monenlaisia. Olet tervetullut hoitoon juuri sellaisena kuin olet. Varaa yllesi sellainen vaatetus, että ne on helppo riisua. Vahvaa meikkausta kannattaa vältää.

Jos olet käynyt lääkärissä ja esim. röngenkuvauksessa voit ottaa mukaan kuvat, niin hieroja osaa varoa selässä tiettyä nikama-aluetta. Voit ottaa myös mukaan lääkärin tekemän diagnoosin.

Hieronnan jälkeen on tavallista, että olo on hetken aikaa hiukan hutera. Tämä on normaalia; aineenvaihdunta normalisoituu nopeasti. Kerro rohkeasti hierojalle jos tunnet esim. huimausta. Tämäkin on täysin normaalia. Verenpaine tasottuu istumalla vielä hetkeksi alas.

Enismmäistä hierontakertaa varten kannattaa varata vähintään 45 minuutin mittainen aika. Kun tulet hoitoon, hieroja tekee siunulle lyhyen haastattelun ja tutkii tämän perusteella ryhtiäsi ja liikelaajuuksia ja luo hoitosuunnitelman. Normaalisti tähän menee noin 10-15 minuuttia. Jotta käsittelylle jäisi riittävästi aikaa, kannattaa ajan olla vähintään 45 min.

Fysio Up Team

Hyvinvointikeskus on ryhmä terveydenhuollon ammattilaisia, tavoitteennamme parantaa hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti.  

 

Hieroja hoitaa  lihaskireydet ja niistä johtuvat hermopinteet.

Osteopaatti tutkii ja hoitaa kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputiloja.

Fysioterapeutti ylläpitää ja parantaa kehon toimintakykyä ja liikkumista.

Riku Heini

Rautatienkatu 11
Koulutettu hieroja /
urheiluhieroja

Jenni Vainionpää

Torikatu 4
Koulutettu hieroja /
urheiluhieroja

Antti Haikonen

Rautatienkatu 11

Koulutettu hieroja

Roni Koivunen

Rautatienkatu 11
Osteopaatti (opiskelija) / koulutettu hieroja
• dry needling
• ensiapukoulutukset
p. 045 139 4233‬

Peruutusehdot

Palvelun voi peruuttaa maksutta 24 tuntia ennen varattua aikaa, ellei sinulle ilmene jokin terveydellinen tai muu peruutamaton este. Muussa tapauksessa palvelu veloitetaan kokonaisuudessaan. Jos haluat peruuttaa ajan, ota suoraan yhteyttä tekstiviestillä  työntekijään. 

Saat työntekijän yhteystiedot varausvahvistuksessa sähköpostitse ja/tai tekstiviestitse.

Vältä tekstiviestin käyttöä Fysio Upin yleiseen numeroon, sillä tekstiviestit eivät ainakaan toistaiseksi välity siirrossa, joten sen lukemisessa voi olla viive. 

 

Hinnasto

Maksaminen

Maksun voit tehdä paikanpäällä pankkikortilla, mobiilimaksuna tai käteisellä. Voit käyttää myös hierontaetua: Smartum, ePassi, Edenred (15.12 lähtien) sekä Eazybreak.

Hieronta

 • 30 min – 33€
 • 45 min – 38€
 • 60 min – 48€
 • 90 min – 68€
 • 120 min – 88€

Osteopatia

 • kertakäynti – 58€

Fysioterapia

 • 45 min – 48€
 • 60 min – 58€

Kartta - Rautatienkatu 11

Varaa aika Rautatienkadulle

Loading...

Kartta - Torikatu 3

Varaa aika Torikadulle

Loading...

Varaa aika Rikulle

Loading...

Varaa aika Jennille (Torikatu)

Loading...

Varaa Jennille (Rautatienkatu)

Loading...

Varaa aika Antille

Loading...

Varaa aika Ronille

Loading...
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.